Gevoelig zijn

Al sinds de middelbare school weet ik dat ik gevoelig ben. Gevoeliger dan een gemiddeld persoon. Hoog gevoelig noemen ze het ook wel. Soms is het fijn dat je gevoelig bent. Maar er zijn ook tijden geweest dat ik niet wist wat te doen met mijn gevoel. Zelf werd ik heen en weer geslingerd door emoties in mijn eigen lichaam. Ik stopte mijn gevoel maar diep weg. Wat kon ik met mijn gevoel? Ik raakte hierdoor uit balans met mijzelf. Wat was van mij en wat was niet van mij. Wist niet op de juiste manier met mijn gevoel om te gaan.  Zat hierdoor niet lekker in mijn vel. Van alles gaat er dan door je hoofd. Dacht dat het allemaal aan mijzelf lag. Vulde het verkeerd in en mijn gedachten namen het over van mijn gevoel. Ik dacht vaak negatief over mijzelf. Cijferde mijzelf hierdoor weg. Ik was het niet waard, werd toch niet gehoord, gezien en gewaardeerd in wie of wat ik was en er werd toch niet naar mij geluisterd. Wat mij nog steeds verbaasd is, dat ik snel leeg kan raken door wat ik oppik (energieën) uit mijn omgeving. Op een verjaardag bijvoorbeeld. Ik raak dan uit balans. Vaak heb ik een dag later daar “last” van. Die dag ben ik erg moe, beetje chagrijnig en voel mij niet lekker. Zit niet lekker in mijn eigen lichaam. De balans is zoekende. Graag ben ik dan alleen, om weer in mijn eigen element te komen. Om weer op adem te komen. Bezig te zijn met mijn eigen gevoel. Dit werkt bij mij het beste in de natuur of sauna. Daar kan ik weer landen en bij mijn eigen gevoel komen.

Gelukkig weet ik nu beter met mijzelf en mijn gevoeligheid om te gaan. Ook nu heb ik nog wel mijn valkuilen. Maar door het volgen van trainingen, met andere mensen in gesprek te gaan en boeken te lezen weet ik beter om te gaan met de situatie. Weet nu wat ik dan kan en mag gaan doen. Heb geleerd mijzelf weer in balans te krijgen. Mijn gevoeligheid zet ik nu in als fijn en prettig instrument. Ik zou andere mensen wel willen helpen, die vastlopen met hun gevoeligheid. Om hun handvaten te geven waar ze weer mee verder kunnen. Als ik mij openzet, kunnen er mooie gesprekken ontstaan. Van hart tot hart. In verbinding. Afstemmen op de ander noem ik het ook wel.

Wat is het toch mooi om hoog gevoelig te zijn en te werken met energieën. Hoog gevoeligheid een prachtig instrument. Ik ben er nu trots op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.