Veranderingen

Veel mensen zijn momenteel erg druk of gehaast. Mensen hebben geen of weinig tijd meer om stil te staan bij zichzelf. Wat willen wij zelf en waar voelen wij ons goed bij? De mensen laten zich leven, door alles om hun heen. Laten veel dingen bepalen door anderen, want het hoort nu 1 keer zo of zo is het altijd gedaan of geweest. Tradities misschien wel.

Als wij mensen eens proberen om alles van een ander los te laten. Hun oordelen, goed of slecht. Hun meningen en adviezen. Vaak nog eens goed bedoeld. Als wij eens wat vaker een moment stil zouden gaan staan wat wij graag zelf willen en eens gaan leren luisteren naar ons eigen gevoel. Of dit nu overeenkomt met de ander of niet, wat wil jezelf. Waar voel jij je goed bij. Wat zegt je gevoel dan? Zouden er dan veranderingen ontstaan? Waarschijnlijk wel. Zijn deze veranderingen goed of fout? Dat mag jij zelf invullen. Wat voelt voor jou en misschien wel de rest van het gezin goed. Dat is wat je gaat veranderen. Je laat het oude los en je krijgt er iets moois, iets nieuws voor terug. Waar jij/jullie je goed bij voelen. Kijk maar eens wat dit met je doet. Hoe dit resoneert met je lichaam. Waarschijnlijk gaat het in het begin wat ongemakkelijk, voelt het nog niet helemaal oké. Het komt wel. Stukje voor stukje. Er gaat iets veranderen in je energie. Als jouw energie verandert, verandert dat van je gezin mee. De ander mag gaan wennen aan deze andere/nieuwe situatie. Gaat de ander in weerstand, dan is dat niet iets van jou maar zegt meer over de ander. Daar heeft de ander nog een les te leren. Ook dat is goed. Wij zijn hier om te leren. Wij leren van elkaar en met elkaar. Hoe mooi is dat! De ene persoon gaat sneller dan een ander. Alles is goed. Accepteer dit van elkaar. Dan wordt de wereld een stukje mooier en je eigen leven een stukje makkelijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.