Investeren in jezelf

Gun jij jezelf tijd, ontspanning, ruimte en energie om in jezelf te investeren?

Door de drukke, hectische en snelle samenleving van deze maatschappij vergeten wij ons zelf wel eens. We worden geleefd, althans zo voelt het wel soms voor mensen. Mensen mogen gaan leren om meer naar hun gevoel te gaan. Luisteren wat zich daar afspeelt en daar proberen wat mee te gaan doen. Dat is niet altijd even makkelijk want dan komt dat verschrikkelijke stemmetje van ons ego erbij. Dit ego neemt snel een loopje met ons. Als jij ergens aan denkt dan zijn de eerst 10 seconden wat je denkt je gevoel daarna komt je ego om de hoek. Dat ego wil niet dat jij anders gaat doen. Dat ego wil je niet zien groeien. Als jij doorhebt wat je ego is kun jij dit een haalt toe roepen, kun jij het onder controle krijgen. Dit vergt tijd, geduld en oefenen. De aanhouder wint. Stukje bij stukje kom je verder.

Investeren in jezelf kan op veel verschillende manieren. De 1 pakt een boek de ander gaat naar de sauna, weer een ander gaat mediteren of heeft aan een praatje met een vriend/vriendin voldoende om aan zichzelf te investeren. Zo heb je heel veel verschillende manieren om te werken aan jezelf. Het is maar net wat je wilt of wilt bereiken. Door te investeren in jezelf kom je meer in een ontspannen sfeer, meer in balans en hierdoor krijg je uiteindelijk meer energie. Dat is toch wat wij als mensen graag willen? Energie overhouden aan het einde van de dag. Jij bent het waard.

Voor sommige mensen is het best lastig om te investeren in hun zelf. Deze mensen hebben altijd wel een excuus waarom het niet kan. Ze zijn niet tevreden met zichzelf, gaan altijd maar door, jagen zichzelf op en voelen zich gehaast. Door niet in jezelf te investeren verlies jij jezelf en probeer jij te voldoen aan verwachtingen van anderen. Dan voel jij je blijkbaar niet waardevol genoeg van binnen. Dan hou je gewoon niet genoeg van jezelf.

Deze mensen zijn nog niet zover om naar hun zelf te kijken. Want als jij goed naar jezelf luistert/kijkt, weet jij diep in jezelf wel het antwoord. Maar oei, dat is best lastig en spannend om daarnaar te handelen en kijken. Want wat gebeurt er als ik een stap zet en wat zijn de gevolgen? Allemaal angst. Dit is weer je ego wat er om de hoek komt kijken. Pak je eigen verantwoordelijkheid. Doe wat je gevoel je zegt. Kijk niet teveel vooruit, maar leef en investeer in jezelf want jij bent het waard. Kijk en voel eens wat het je kan opleveren. Denk in mogelijkheden niet in moeilijkheden. Blijf positief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.