Hoe komt het dat we zo vaak twijfelen aan ons zelf?

Twijfelen heeft te maken met zelfvertrouwen. Als wij weinig zelfvertrouwen hebben, gaan we twijfelen.

Zelfvertrouwen hebben wij bij onze geboorte al gekregen. Kijk maar eens naar baby’s  en hele jonge kinderen. Zij zijn zichzelf en trekken zich niks aan van wat anderen denken. Heerlijk toch?

Maar ouders hebben vaak onbewust de neiging om het zelfvertrouwen bij hun kinderen te onderdrukken. Hoe vaak hoor je wel niet dat er tegen een kind wordt gezegd: “ Stil zijn, dat wat je zegt is onbeleefd. Of dat ze moeten stoppen met wat ze aan het doen zijn omdat anderen kijken.”

Kinderen leren dus op jonge leeftijd dat ze geen aandacht moeten trekken en daardoor niet op zichzelf mogen vertrouwen. Zo ontstaat er de twijfel en weinig zelfvertrouwen.

De twijfel aan onszelf kan ook op latere leeftijd ontstaan. Denk aan een scheiding of aan moeders die de combinatie werk en gezin te zwaar vinden. Op zo’n moment is het belangrijk om aan je eigen zelfvertrouwen te werken. Anders zak je verder het dal in en dat wil je niet.

Heb jij twijfel over jezelf? Wil jij graag omhoog klimmen i.p.v. het dal in?

Ik wil je graag helpen. Via een GRATIS skype sessie geef ik je 2 tips waar jij mee verder kunt. Bel: 06-10392521 of mail:yvonne@hetleeftinje.nl mag ook.

Ik help je graag verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.