Een goede dag maak jezelf!

Je hebt wel soms van die dagen dat je niet vooruit te branden bent. Je energie is ver onder je niveau. Je voelt je moe en futloos. Je balans is ver te zoeken. Liefs kruip je weer terug onder je dekens, waar het nog zo lekker warm was. Helaas gaat deze vlieger niet op voor vandaag.

Nu kun je deze hele dag blijven hangen in het geen zin hebben in deze dag. Je kunt gaan denken hoe zwaar alles wel niet is en dat je niet weet wat je als eerste en als laatste kunt gaan doen. Je wilt nog zoveel doen vandaag…… Maar je kunt je schouders er ook onder zetten en je eigen gedachtes gaan veranderen.

Bewust worden van je gedachtes is al heel wat. Je bent er mee bezig en je erkent het. Daarna kun je het ombuigen naar wat voor jou gunstig en handig is. Want een goede dag maak jezelf! Waar word jij gelukkig van?

Je gezicht laten stralen. Fijne kleding aan wat je lekkere zit en waar jij je fijn in voelt. Dat is al een goed begin van de dag. Je zet een lekker een kop koffie of thee voor jezelf en begint langzaam aan te genieten van deze dag. Want een goede dag maak jezelf!

Wat zou je nog meer kunnen doen om deze dag te doen slagen? Je zou kunnen beginnen met positieve affirmaties op te schrijven of een visualisatie oefening te doen. Als het mogelijk is een eind te wandelen of een andere sport te beoefenen. Zo maak je serotonine aan. Dit heeft invloed op je geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap en emotie. Zo heb je meer drive om deze dag tot een goede dag te laten slagen. Voor je naasten is het fijn dat je ze een positieve reactie geeft of een compliment voor iets wat ze goed hebben opgelost of gedaan hebben. Er zijn zoveel manieren om de dag goed en fijn door te komen.

Alles begint bij jezelf. Ben jij vrolijk is je partner, collega, kind enz. dit vaak ook. Wat jij uitzendt krijg je terug. Geef je liefde of straal jij deze liefde uit krijg je het terug. Zo gaat het ook als je negatief bent, dan trek je deze mensen en situaties naar je toe. Dat wil je toch liever niet? Alles is energie. Probeer daar maar eens wat vaker bewust mee om te gaan. Je zult versteld staan wat het je oplevert.

Straal met jouw aanwezigheid. Wees jezelf altijd! Met je kracht en licht wat in je zit. Wees tevreden met wat je hebt en wat er is. Leef in het nu. Want het leeft in je!

Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach. Want wie vrolijk is in de morgen, ja die lacht de hele dag!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.