Pedicure behandeling

Voetverzorging

Uiterlijke verzorging is erg belangrijk. De voeten worden hierbij helaas vaak vergeten. Pas als de nagels pijnlijk zijn, eelt branderig aanvoelt of een likdoorn lelijk steekt voelen we onze voeten. Met een regelmatige verzorging van je voeten zijn problemen te voorkomen.

Als pedicure zorg ik voor mooie en verzorgde voeten. Ik behandel veel voorkomende klachten, zoals eelt, likdoorns, ingroeiende nagels en kloven.

 

Eelt

Eelt is een plaatselijke verdikking van de bovenste laag van de huid, de hoornlaag. Meestal wordt dit veroorzaakt door overmatige druk en wrijving. Onder normale omstandigheden schilfert de hoornlaag aan de buitenkant regelmatig af en groeit de huid weer aan door celdeling in de onderste laag van de opperhuid. Wanneer de huidschilfers (door druk) niet naar buiten weg kunnen, ontstaat er eeltvorming. Een dun laagje eelt is een natuurlijke bescherming van onze huid. Een abnormale verdikking van eelt kan op den duur pijnlijk worden en een branderig gevoel geven. Dit komt vooral voor onder de bal van de voet en onder de hiel.

 

Likdoorns

Een likdoorn is een naar binnen gegroeide, verharde eeltkern. Over het algemeen wordt deze in een eeltplek gevormd. Wanneer eelt niet meer naar buiten weg kan, door druk van buitenaf, zoekt het zich een weg naar binnen. Na verloop van tijd zal het tegen één van de vele zenuwuiteinden gaan drukken. Dit uit zich in een steek van pijn.

 

Ingroeiende nagel

Bij een ingroeiende nagel, drukt de nagelrand of nagelpunt, in de nagelplooi. Dit geeft pijnklachten. Deze aandoening komt vaak voor aan de grote tenen. Er kan eeltvorming in de nagelplooi ontstaan en in een volgende fase zal de nagel de huid binnendringen en hier een ontsteking veroorzaken. Zo’n ingegroeide nagel is meestal erg pijnlijk.

 

Kloven

Kloven zijn barsten in de huid, die zijn ontstaan door uitdroging. Deze kunnen erg pijnlijk zijn.